Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή

Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή

Oι τρεις πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ομιλητές για την συμπλήρωση 43 ετών από την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία τριών πρωθυπουργών, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή διεξάγεται αυτήν την ώρα στο Ζάππειο εκδήλωση της ΝΔ για την «Ημέρα της Ευρώπης» με αφορμή την 43η επέτειο της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο εστιάζει στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με αφετηρία, βεβαίως, την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Σημείωσε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πλέον τέτοιες συνταγές και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. Υπέδειξε δε ως χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής, διεμήνυσε ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και καθαρό ορίζοντα τετραετίας. Και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανε πάντα, με τη στήριξη όλων μας. Η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα πετύχει μία ακόμη νίκη στις επικείμενες εκλογές». Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η επόμενη κυβέρνηση κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά της, ιδίως στους τομείς της Υγείας, τις ασφάλειας των πολιτών και της απονομής Δικαιοσύνης».

O Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα κομματικά παζάρια. Την επόμενη των εκλογών, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί. Όπως το κάνει επί μισό σχεδόν αιώνα».

Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή-1
Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή-2
Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή-3

Live εικόνα


Εκτός των πρώην πρωθυπουργών, ανάμεσα στα πρόσωπα που έδωσαν το «παρών» είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά.

Live: Η εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης – Παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή-4

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή