Ν.Δ.: Μήνυμα στήριξης και ενότητας στην Ημέρα της Ευρώπης

Ν.Δ.: Μήνυμα στήριξης και ενότητας στην Ημέρα της Ευρώπης

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλαν χθες από το βήμα της εκδήλωσης στο Ζάππειο για την «Ημέρα της Ευρώπης» οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλαν χθες από το βήμα της εκδήλωσης στο Ζάππειο για την «Ημέρα της Ευρώπης» οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Καραμανλής, αφού πρώτα αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή Ευρώπη και στις παραλείψεις της, κατέληξε με ένα εμφατικό μήνυμα στήριξης στη Ν.Δ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα» και «δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα κομματικά παζάρια», προσθέτοντας πως «την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί». Ο κ. Καραμανλής κατέληξε πως «με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές», απαριθμώντας το «σοβαρό έργο» της κυβέρνησης «στους οικονομικούς δείκτες, στις επενδύσεις, στη φορολογική μεταρρύθμιση, στην ουσιαστική προώθηση του ψηφιακού κράτους, στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στην αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων», που χαρακτήρισε «χειροπιαστά παραδείγματα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «το κλειδί της δύναμης της παράταξης είναι η προσήλωση στις αρχές και στις αξίες όπως με σαφήνεια προσδιόρισε ο ιδρυτής της στην ιστορική της διαδρομή: σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς απέναντι σε κάθε μορφή ανομίας».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η χώρα «δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα κομματικά παζάρια».

Από την πλευρά του και ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, αναφέροντας στο κλείσιμο της ομιλίας του πως «δύο πρώην πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με βαρείς συμβολισμούς και για την παράταξη και για τη χώρα». Νωρίτερα και αφού είχε ασκήσει κριτική στη σημερινή Ευρώπη, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κώστα Καραμανλή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «πολύ σωστή απόφαση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επέκταση του φράχτη στον Εβρο, σε αντίστιξη με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του κ. Σαμαρά είχε και αναφορές στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας πως «πίσω δεν γυρίζουμε με τίποτα» και «μετά την 21η Μαΐου, θα πάμε μπροστά σε μιαν Ευρώπη, που βρίσκει τον βηματισμό της» και «με μιαν Ελλάδα, που έχει σταθεί πλέον στα πόδια της και χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στο βήμα ανέβηκε τελευταίος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκίνησε λέγοντας πως «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή», ενώ σημείωσε πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος. Ο πρωθυπουργός σε άλλο μέρος της ομιλίας του τόνισε πως «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015 ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές» και ως εκ τούτου «κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή