Βαρουφάκης στο Ηράκλειο: Δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη

Βαρουφάκης στο Ηράκλειο: Δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ηράκλειο ήταν στην καρδιά του εγχειρήματός μας από το 2016, όταν ιδρύσαμε το DiEM25, μετά την προδοσία του λαού και τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Τρόικα το 2015», ανέφερε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο Ηράκλειο, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 τόνισε: «Το 2019, ήταν μια από τις περιφέρειες που έβαλε το ΟΧΙ ξανά στη Βουλή, με την εκλογή βουλευτή του ΜέΡΑ25. Γι’ αυτό εμείς λέμε τώρα, το 2023, πρώτη φορά Ρήξη! Αυτός ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ελπίδας».

«Αυτές τις μέρες θυμήθηκα κάτι που είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”. Το 2019 μας αγνοούσαν. Δεν τους πέρασε, μπήκαμε στη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν με ανοησίες του τύπου “πόσες Δήμητρες το σουβλάκι”. Ούτε αυτό τους πέρασε, ο λαός γνωρίζει την αξία των προτάσεών μας. Και τώρα μας πολεμούν», ανέφερε.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα κάνουμε πάρτι όταν φύγει ο Μητσοτάκης από το Μάξιμου; Φυσικά και το θέλουμε! Αλλά είμαστε κόμμα της Αριστεράς, δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη: Πρέπει να πατάξουμε όλο το δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς της οποίας την αισχροκέρδεια στηρίζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αν δεν καταργηθεί ο Ηρακλής, το Χρηματιστήριο Ενεργείας, το Υπερταμείο, δεν θα δούμε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή