Εκλογές: Αυλαία με πόλεμο για τη Χρυσή Αυγή

Εκλογές: Αυλαία με πόλεμο για τη Χρυσή Αυγή

Πυρ ομαδόν κατά της επιλογής του Αλ. Τσίπρα να προσεγγίσει ψηφοφόρους της

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη Χρυσή Αυγή στο επίκεντρο μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και πυρ ομαδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται να διεκδικεί τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού μορφώματος, πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Η επίμονη αναφορά του ίδιου του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σε προσπάθεια προσέγγισης και προσεταιρισμού των ψηφοφόρων της Χ.Α. προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Οπως και η «ανταπόκριση» από πλευράς στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, που είτε έμμεσα είτε άμεσα εμφανίστηκαν να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η επιμονή του κ. Τσίπρα, ο οποίος μετά την αρχική πρώτη αναφορά στους ψηφοφόρους της Χ.Α., χθες επανήλθε λέγοντας (ΣΚΑΪ) ότι οι ψήφοι προς τη Χρυσή Αυγή «είναι θέμα άγνοιας και αντίδρασης», ενώ πρόσθεσε ότι «η σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική. Αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να είμαστε ανόητοι και να θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και πήγανε, ψηφίσανε ένα κόμμα φασιστικό, ότι θα τους βάλουμε απέναντι και θα τους πούμε φασίστες».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τους ακολούθους του να «ψηφίσουν κατά συνείδηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη, που καταδιώκει με μίσος τις εθνικές ιδέες και πάνω από μισό εκατομμύριο Ελληνες», ενώ συνέστησε να είναι «ιδιαιτέρως καχύποπτοι με όσους πέρασε εκπρόθεσμα ο ελεγχόμενος Αρειος Πάγος (Εάν, Πλεύση) και με όσους προβάλλει η Λίστα Πέτσα (Τζήμερο, Νίκη)». Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σε δικό του σχόλιο ανέφερε: «Ακούστε, το έγραψα ξεκάθαρα. Αν το ρίξουμε σε ψαράδες, κυνηγούς, σε 21, σε 31, σε μπλακ τζακ, άκυρο, αποχή και ούτω καθεξής, πας στη Ν.Δ. από το παράθυρο και όχι από την πόρτα. Το μόνο που τιμωρεί τη Ν.Δ. είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (ΣΚΑΪ) υπογράμμισε ότι «το μόνο κόμμα το οποίο έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό εξηγεί φυσικά γιατί δεν συμμετείχε στο δημοκρατικό τόξο και γιατί ποτέ δεν ψήφισε την τροπολογία, γιατί δεν έστειλε υπόμνημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους οπαδούς του Κασιδιάρη, σχολίασε ο πρωθυπουργός – «Δεν τους θέλουμε», το μήνυμα Ανδρουλάκη.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αντέδρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΑΝΤ1): «Εχει το θράσος ο κ. Τσίπρας να θέλει να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου. Την ώρα που ο Ηλ. Κασιδιάρης έγραφε tweet και καλούσε τους χρυσαυγίτες “μη ψηφίσετε μικρότερα κόμματα, ψηφίστε αυτό που πονάει τον κ. Μητσοτάκη” και ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, παρότρυνε ευθέως: “ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ” , ο κ. Τσίπρας δήλωνε: “Καλώ και τους παραστρατημένους της Χρυσής Αυγής”. Την ίδια μέρα. Είναι σύμπτωση; Ο κ. Τσίπρας βρήκε εκατό άλλοθι για να μην ψηφίσει την τροπολογία, που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα να μπουν στη Βουλή και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας από τον νεοναζισμό. Αυτό δεν είναι Αριστερά, αυτό δεν είναι πρόοδος». Και πρόσθεσε ότι «προφανέστατα δεν θέλουμε τέτοιους ψηφοφόρους».

«Είναι ντροπή»

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εμφανίστηκε επίσης ιδιαίτερα επικριτικός (ΣΚΑΪ): «Είναι ντροπή αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας. Είναι αίσχος. Να λέει δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά τις δολοφονίες των μεταναστών, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις και τους βαρείς τραυματισμούς σε συνδικαλιστές κομμουνιστές, στο ΠΑΜΕ και τόσα γεγονότα. Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης ναζιστών και να μιλά και να απευθύνεται στα ορφανά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και του εγκληματία Κασιδιάρη που τώρα τους πατρονάρει αυτούς και να τους λέει ότι είναι παρασυρμένοι. Δεν είμαστε τώρα στο 2010, στο 2012, όπου ο κόσμος δεν ήξερε πιθανόν, κάποιοι άνθρωποι, νέοι, τι εστί Χρυσή Αυγή, τώρα αυτά τα έχουμε ζήσει, έχουν γίνει δολοφονίες. Είναι ντροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή