Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Η ΝΔ πήρε την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Η ΝΔ πήρε την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών «ώστε η χώρα να έχει σύντομα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της».

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά, η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. 

Όπως πρόσθεσε, «το ζήτησαν οι πολίτες με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους πολίτες, σημειώνοντας πως «η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία, η ενότητα τον διχασμό» και δεσμευόμενος να εργαστεί «ακόμη πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας» 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής οδηγούν σε αδιέξοδα», ενώ δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών «ώστε η χώρα να έχει σύντομα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της». «Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα, μας καλεί όλους να επιταχύνουμε για κυβερνητική λύση στον τόπο» είπε. 

«Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» υπογράμμισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027. «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί» είπε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.


Μητσοτάκης: Η νίκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία

«Ευχαριστώ από καρδιάς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους φίλους της ΝΔ που έχουν συγκεντρωθεί στην Πειραιώς, σημειώνοντας ότι «η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς». Στο σύνθημα, «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», απάντησε «κυριολεκτικά!».

«Δώσαμε μάχες, κρατήσαμε τη χώρα όρθια, έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα», είπε και πρόσθεσε: «Το βάρος της ευθύνης θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά». Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολίτες και τον ελληνικό λαό».

«Έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε για να υπογραμμίσει: «Στις επόμενες εκλογές να αποδείξουμε ότι αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες, την αυτοδύναμη ΝΔ να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά».

Κατέληξε, λέγοντας: «Πρόκειται για νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση. Από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή