Εκλογές 2023: Στις 18:30 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική εντολή

Εκλογές 2023: Στις 18:30 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική εντολή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να λάβει την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή. 

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε προ ολίγου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30, στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. 

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, απέφυγε να απαντήσει αν ο πρόεδρος του κόμματος θα κρατήσει την εντολή. «Κάντε λίγη υπομονή, θα το μάθετε», ανέφερε.

Το πρωί της Τρίτης είχε βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. 

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ, καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική, χάθηκε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι αυτή η ευκαιρία «χάθηκε πριν τις εκλογές». 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου. 

Αν επιβεβαιωθεί, προς τη Δευτέρα τοποθετείται η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη αναμένεται η διάλυση της Βουλής, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές, στις 25 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει επίσημο χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχει κλείσει ο κύκλος της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή