Σκέρτσος: Οι εκλογές έδειξαν πως η κοινωνία φοβάται τον Τσίπρα και τον απορρίπτει

Σκέρτσος: Οι εκλογές έδειξαν πως η κοινωνία φοβάται τον Τσίπρα και τον απορρίπτει

«Ας κατέβει από τον δικό του θώκο του αλαζονικού ηγεμόνα για να ακούσει καλύτερα τι του είπαν οι πολίτες», σχολίασε ο κ. Σκέρτσος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. «Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη συνομιλία του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ο κ. Τσίπρας μάς είπε, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο -αφού αρνήθηκε, ως όφειλε εκ του Συντάγματος, να παραλάβει τη διερευνητική εντολή- ότι φοβάται για την κοινωνία. Τα αποτελέσματα, πάντως, των εκλογών δείχνουν πως η κοινωνία τον φοβάται. Και τον απορρίπτει», σχολίασε σε ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος.

«Αντί να υποδύεται, συνεπώς, την αυθεντική φωνή της δημοκρατίας και της κοινωνίας, ας κατέβει από τον δικό του θώκο του αλαζονικού ηγεμόνα για να ακούσει καλύτερα τι του είπαν οι πολίτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει επιτέλους την -οφειλόμενη από το 2019- αυτοκριτική του χωρίς να τους προσβάλλει άλλο», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

«Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα»

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση», δήλωνε νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική, χάθηκε», πρόσθεσε.

«Δεν έχω λόγο να κρύψω το οδυνηρό σοκ για το απρόσμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Φοβάμαι για την κοινωνία -ακόμη και για όσους ψήφισαν Ν.Δ.- ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που, αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή