Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.   

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το μεσημέρι αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάνης Σαρμάς, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-1

Και οι πέντε αρχηγοί εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-2
Φωτ: INTIME 

Ως προς τη σύνθεση αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχουν ακουστεί ορισμένα ονόματα, όπως των Β. Κασκαρέλη και Π. Αποστολίδη για τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιλεγούν άλλοι.

Τα επόμενα δύο στάδια, είναι αρχικώς η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 τρέχοντος, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30.5 η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει Προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου προεδρικού διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Εκλογές 2023: Σήμερα η σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό – Το χρονοδιάγραμμα έως τις 25 Ιουνίου-1

 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή