Παράδοση παραλαβή στο Υπουργείο Πολιτισμού

Παράδοση παραλαβή στο Υπουργείο Πολιτισμού

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε ακόμη στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος του πολιτισμού, στα πλέον των 820 έργων που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην επικράτεια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τυχερό» χαρακτήρισε το υπουργείο Πολιτισμού η απερχόμενη προϊστάμενή του, Λίνα Μενδώνη, για το γεγονός ότι την ηγεσία του αναλαμβάνει, έστω για αυτό το διάστημα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας, η κα. Μενδώνη αναφέρθηκε στον κ. Κουμεντάκη σαν ένα «χαρισματικό καλλιτέχνη», ο οποίος «απογείωσε» την ΕΛΣ, ενώ του απέδωσε και την ιδιότητα του «γούρικου», καθώς το πρωί η UNESCO αποφάσισε την εγγραφή των λεγόμενων «ελασμάτων της Δωδώνης» και των «γεωπάρκων της Λαυρεωτικής» στον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου».

Η κα Μενδώνη αναφέρθηκε ακόμη στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος του πολιτισμού, στα πλέον των 820 έργων που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην επικράτεια, καθώς και στην ισορροπία μεταξύ πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονου πολιτισμού που επιτεύχθηκε με τη συμβολή του απερχόμενου υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Από τη μεριά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Κουμεντάκης, συγκινημένος και αισθανόμενος ήδη τις ευθύνες του χαρτοφυλακίου του, δήλωσε «υπερήφανος» για τη «δημιουργική» συνεργασία του με τη Λίνα Μενδώνη ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής, ενώ για το επόμενο διάστημα τόνισε ότι: «θα προσπαθήσω να συμβάλω στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, σε αγαστή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών, οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν».

Για τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα στον κλάδο του πολιτισμού που «μπήκαν σε μια τάξη και μια σειρά», καθώς και για τα καινοτόμα προγράμματα που σχεδιάστηκαν, όπως η πολιτιστική συνταγογράφηση, έκανε λόγο ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ευχαριστώντας την απερχόμενη υπουργό, την χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο», ενώ τόνισε ότι «μαθαίνει κανείς δίπλα της πάρα πολλά πράγματα, αρκεί να θέλει».

Τις ευχές τους στον Γιώργο Κουμεντάκη και τις ευχαριστίες τους στη Λίνα Μενδώνη εξέφρασαν και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Οι τρεις Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΠΟΑ θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως και το Γραφείο Τύπου του υπουργείου. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή