Θεωρείο: Τι έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Θεωρείο: Τι έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ηδη από την Παρασκευή έφτασαν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηδη από την Παρασκευή έφτασαν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Οι τάσεις φέρνουν αρκετά χαμόγελα στην Πειραιώς, καθώς δείχνουν πως το αίτημα για αυτοδυναμία, που αποτελεί πλέον και το ξεκάθαρο μήνυμα της Ν.Δ. και θα προστεθεί και ως σλόγκαν, δεν σχετίζεται μόνο με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει αξιόπιστη πολιτική, αλλά αποτελεί αυτόφωτο αίτημα της κοινωνίας.

Σειρά ο Αμερικανός

Από χθες, σειρά στην ανάλυση έχει πάρει ο Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος θα κάνει τις πρώτες μετεκλογικές εκτιμήσεις του, που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Αμερικανός ήταν από τους λίγους, όπως σας είχα γράψει, που επέμεναν εδώ και πολύ καιρό ότι η Ν.Δ. θα ξεπεράσει το 38%, και μάλιστα θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χριστιανική» καθίζηση

Οσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στήριζαν σε μεγάλο βαθμό την εκλογή τους στην Εκκλησία υπέστησαν σοβαρή καθίζηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ειδικά από τη Λαμία και πάνω, όπου η Νίκη είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, το φαινόμενο ήταν εκτεταμένο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Στράτος Σιμόπουλος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με τον πρώτο να χάνει την πρωτιά και τον δεύτερο να εκλέγεται οριακά. Παρόμοια περίπτωση και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Λάρισα, ο οποίος βγήκε τρίτος με αρκετές ψήφους διαφορά από τον Χρήστο Καπετάνο, που εξελέγη δεύτερος.

Είναι πια αποδεσμευμένος

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αποστροφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά ήταν εκεί που, ερωτηθείς για την επόμενη κυβέρνηση, είπε πως «είμαι πιο αποδεσμευμένος από ό,τι στο παρελθόν από τις κλασικές ισορροπίες που ενδεχομένως ένας αρχηγός πρέπει να κρατάει». Με απλά λόγια, όσοι περιμένουν υπουργικούς θώκους με βάση την κομματική επετηρίδα πλανώνται πλάνην οικτράν.

Ορκίστηκε

Λόγω της βράβευσής του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Αντώνης Σαμαράς απουσίαζε από την ορκωμοσία της Κυριακής. Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός ορκίστηκε χθες μόνος του, υπό το βλέμμα δύο καλών του φίλων: του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή