Θεωρείο: «Και όμως, γυρίζει»

Θεωρείο: «Και όμως, γυρίζει»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή του Νίκου Μαραντζίδη και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, συζήτησε, συνοδεία οίνου, τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οπως έμαθα, τα δύο βασικά σλόγκαν στα οποία κατέληξαν ήταν: «Και όμως γυρίζει» και «Τώρα, ΣΥΡΙΖΑ».

Στην οικία Δουκάκη

Το ολιγοήμερο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ για τη βράβευσή του ως κορυφαίας προσωπικότητας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ περιελάμβανε μια ξεχωριστή συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς Μάικ Δουκάκης κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό στην οικία του για απογευματινό καφέ, μαζί με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγο, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη μεγάλη διάκριση. Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός, στα 89 χρόνια του, εξακολουθεί να τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον τόπο καταγωγής του όσο και για την κατάσταση παγκοσμίως, αναλύοντας με τον Σαμαρά τα τεκταινόμενα στο διεθνές τοπίο. Και μια συγκινητική λεπτομέρεια: ο Δουκάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λάρισα και τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερες πατρίδες της μητέρας του και του πατέρα του.

Κλειστά περίπτερα

Η δυσκολία που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της 25ης Ιουνίου είναι πως ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητευθεί εντελώς. Περνώντας από πλατείες βλέπω πως τα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκαταλειφθεί, σε αντίθεση με της Ν.Δ. που έχουν διαρκώς κόσμο. Είναι και αυτό ένα δείγμα…

Κόβει τη συζήτηση

Είναι λογικό με το ποσοστό που πήρε η Ν.Δ. να έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο η συζήτηση περί… υπουργείων. Του προέδρου Μητσοτάκη, όταν ακούει τέτοια, του σηκώνεται η τρίχα και κόβει με κάθε τρόπο τη συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας πως εάν πάρει το αυτί του… κινητικότητα βουλευτών, θα προσμετρηθεί στην τελική κρίση μετά τις εκλογές.

Τι έδειξε η Κρήτη

Οι δημοσκόποι λένε πως περίπου 2% μετακινείται πάντα σαν «αέρας» στο πρώτο κόμμα. Η πρώτη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογές –στην Κρήτη– δείχνει να επιβεβαιώνει τον κανόνα, καθώς ο κόσμος ήταν περισσότερος σε σχέση με τις περιοδείες του ένα μήνα πριν. Βουλευτής της μεγαλονήσου που ήταν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη μού έλεγε πως με αυτό που είδε δεν θα του κάνει εντύπωση η Ν.Δ. να ανέβει… λίγο ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή