Εκλογικός «γολγοθάς» για Βελόπουλο

Εκλογικός «γολγοθάς» για Βελόπουλο

Στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, το 12% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης το 2019 εκτιμάται πως στράφηκε προς τη Νίκη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετράει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων, υπολογίζει εξαντλητικά και την παραμικρή ψήφο, δοκιμάζει τις αντοχές του. Το θετικό ή αρνητικό των δύο πρώτων θα φανεί μόλις ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, αλλά το σχετικό με τις ανθρώπινες αντοχές ήδη δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά, αν κρίνει κάποιος από τη χθεσινή, σε απευθείας μετάδοση, επιθετική στάση του σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής (Mega) συνέντευξής του.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος ως «μοναχικός πολεμιστής» απέναντι σε οργανωμένα πολιτικά σχήματα, οργώνει την Ελλάδα ως απολύτως μονοπρόσωπη εκπροσώπηση του κόμματός του. Ισως αυτή η επιλογή να είναι αποτέλεσμα του κλονισμού της εμπιστοσύνης του απέναντι σε στελέχη, μετά τον πρώτο κύκλο των «παθών» του, που είχε ανοίξει ελάχιστα πριν από τις προηγούμενες εκλογές με την υπόθεση «αποστασία» ορισμένων έως τότε βουλευτών του.

Κύριος στόχος της μάχης είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα της πρόσφατης κάλπης (262.498 ψήφοι). Προς τούτο έχει και ακολουθεί στρατηγική διμέτωπου: το διαρκές με τη Ν.Δ. και το καινούργιο με τη νεοεμφανισθείσα Νίκη, καθώς σύμφωνα με μελέτη που βασίστηκε σε στάθμιση στοιχείων exit poll με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ελλ. Λύση είχε συγκριτικά με τις εκλογές του 2019 διαρροές 11% προς την Πειραιώς και 12% προς το κόμμα Νατσιού.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη, που επίσης κινείται δεξιά της Δεξιάς, κατέκτησε το ποσοστό έκπληξη 2,92%, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τάσεις περαιτέρω ανόδου, ακόμη και είσοδό της στην επόμενη Βουλή, ένα ενδεχόμενο που αναδεικνύεται ως η συνέχεια των «παθών» του κ. Βελόπουλου, που αυτή τη φορά δεν πηγάζουν «εντός των τειχών», αλλά στο διπλανό οικόπεδο, με τον γείτονα να έχει τη μορφή του κ. Νατσιού. Αμφότεροι αντλούν ορφανές ψήφους της Χρυσής Αυγής, θεωρούν προνομιακό χώρο τη βόρεια Ελλάδα και απευθύνονται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων «ορθοδόξων Ελλήνων», γεγονός το οποίο εξηγεί και τη μεταξύ τους ανταλλαγή εξαιρετικά σκληρών αλληλοκατηγοριών περί «εργαλειοποίησης» του στοιχείου της πίστης.

Στο κυνήγι συμβολισμών και ψηφοφόρων εντάσσονται, τέλος, ανακοινώσεις της «Λύσης» για συστράτευση του επικοινωνιολόγου Σωτ. Τζούμα, προβάλλοντας το γεγονός ότι υπήρξε «στενός συνεργάτης του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου», ή και σχημάτων όπως το Ελληνικό Οραμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έλαβε πανελλαδικά δώδεκα όλες κι όλες ψήφους στις τελευταίες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή