Εκλογικά: Αυτά ζούμε στον κόσμο του TikTok

Εκλογικά: Αυτά ζούμε στον κόσμο του TikTok

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η σύγκρουση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μονοπώλησε και χθες την ατζέντα των κομμάτων, γεγονός λογικό και αναμενόμενο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Οίκοθεν», μέσα από το οποίο κάποιοι ογκολογικοί ασθενείς αντιμετωπίζονται στο σπίτι. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το –ολοένα και διευρυνόμενο– πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, από όπου και έκανε λόγο για «μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ». Μάλιστα, σημείωσε ότι η ανασυγκρότηση και στήριξη του ΕΣΥ είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Πάντως, η πραγματική συζήτηση ξεκινάει στις 26.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Νέες φωτιές άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε (Attica TV), υποστηρίζοντας πως μπορεί το κόμμα του να έχει στις τάξεις του έναν βουλευτή που μιλάει για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Ο πρώην υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η θέση του είναι πως στην περιοχή υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, ωστόσο διερωτήθηκε: «Σημασία έχει ότι τον διώκουμε γιατί έχει μια άποψη;». Η Ν.Δ. δεν το άφησε να πέσει κάτω, με τον Παύλο Μαρινάκη να σημειώνει: «Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη. Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του». Ομως και εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Αγης Τάτσης κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα. Από την Κουμουνδούρου έλεγαν, πάντως, πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί ύπαρξης μουσουλμανικής μειονότητας είναι αποκρυσταλλωμένη. Ενός κακού, μύρια έπονται…

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο βαριεστημένος τηλεθεατής 2.0. Θα ζήσει ξανά το ντιμπέιτ την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουνίου στη φιλόξενη συχνότητα –και τις εγκαταστάσεις– της ΕΡΤ. Μάλιστα, αυτή τη φορά με ένα εκλογικό αποτέλεσμα πολύ πρόσφατο. Χθες η διακομματική κατέληξε σε κάποιες ελαφρώς διαφοροποιημένες προδιαγραφές διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως αυτά προέκυψαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τους δημοσιογράφους εκπροσώπησε ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος –όπως και την προηγούμενη φορά– θα είναι ο συντονιστής της συζήτησης. Με βάση όσα αποφασίστηκαν, οι θεματικές ενότητες θα τιτλοφορούνται ως εξής: 1) Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση. 2) Εξωτερική Πολιτική – Αμυνα. 3) Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια. 4) Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος. 5) Περιβάλλον – Ενέργεια. 6) Νέα Γενιά. Σε κάθε θεματική ενότητα ένας από τους δημοσιογράφους δεν θα μπορεί να θέσει ερώτημα σε πολιτικό αρχηγό εφόσον οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι είναι έξι και οι πολιτικοί αρχηγοί πέντε. Ο δημοσιογράφος που σε κάθε θεματική ενότητα δεν θα έχει δικαίωμα ερώτησης θα μπορεί να θέτει την ερώτηση με ελεύθερη θεματική στον πολιτικό που του αντιστοιχεί. Η αντιστοιχία δημοσιογράφων – πολιτικών όσον αφορά το δικαίωμα ελεύθερου ερωτήματος θα έχει προαποφασιστεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί πριν από το ντιμπέιτ. Επιπλέον κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα να θέσει μια διευκρινιστική ερώτηση σε έναν πολιτικό αρχηγό.

Ο ΤΟΠΟΣ

Ο κόσμος του TikTok α λα ΚΚΕ. Εχουμε επανειλημμένως γράψει ότι ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «παίζει» πολύ με την επικοινωνία, άρα και με τα social media. Ετσι εμφανίστηκε να κομίζει μια τούρτα σε έναν 26χρονο σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Τούμπα. Χθες το πρωί ο 26χρονος ενθουσιασμένος «ανέβασε» το σχετικό βίντεο στο TikTok, το οποίο είχε την αναμενόμενη απήχηση. Την έκπληξη την οργάνωσαν φίλοι του εορτάζοντος, ο οποίος είναι φαν του ΚΚΕ και του κ. Κουτσούμπα. Περί ορέξεως… Κουτσούμπας. Πάντως, στην περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του ΚΚΕ δεν περιορίστηκε στις cameo εμφανίσεις σε γενέθλια. Στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας «Pfizer» ο κ. Κουτσούμπας είπε, μεταξύ άλλων, ότι στον 21ο αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης, πεθαίνουν άνθρωποι διότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο να τους μεταφέρει…

Η ΑΤΑΚΑ

«Δεν το ζούμε αυτό». Εγραψε στο TikTok ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, όταν αντιλήφθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ανάρτηση για τις δυσκολίες των νέων εργαζομένων και των επιχειρήσεων, παρενέβη στην πλατφόρμα μιλώντας για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του, αλλά και γενικότερα για τις προοπτικές. Αυτή η πολύ καλά σχεδιασμένη τακτική του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, ειδικά στο TikTok, φαίνεται ότι ενθουσιάζει τα προσηλυτισμένα –στην ψηφιακή επικοινωνία– πλήθη. Πέρα, πάντως, από τους σχεδιασμούς των επιτελείων, ο κ. Μητσοτάκης το απολαμβάνει, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα βγαίνει τόσο αυθεντικό. Να δω πώς, μετά τις εκλογές, θα αφήσει το κινητό από το χέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή