ΣΥΡΙΖΑ για Πνευματικό: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της Ν.Δ. η καθυστερημένη αποπομπή του

ΣΥΡΙΖΑ για Πνευματικό: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της Ν.Δ. η καθυστερημένη αποπομπή του

«Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της Ν.Δ. και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους». 

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της Ν.Δ. για την Υγεία» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την απόφαση Μητσοτάκη για αποπομπή «με τέτοια καθυστέρηση» του Σπύρου Πνευματικού από τις λίστες της Ν.Δ.

«Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Οπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μια δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Επρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η Ν.Δ. πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Και ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. για την Υγεία». 

Και καταλήγει: «Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της Ν.Δ. για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης, στον βωμό του κόστους.

Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της Ν.Δ. και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους». 

Λίγο νωρίτερα, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου για ζητήματα οικονομίας που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είχε τονίσει πως «κατανοούμε γιατί οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Πνευματικού, δεν ήταν κάποιο λάθος», αλλά η «ατζέντα που έκρυβε η Ν.Δ. και τη φανέρωσε».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πνευματικός έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών, που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. 

Να σημειωθεί ότι, βάσει νόμου, τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί (σε περίπτωση, δηλαδή, που η Ν.Δ. κερδίσει επιπλέον έδρες στην Εύβοια), τότε θα παραδώσει την έδρα του.

«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», διεμήνυε λίγο μετά την απόφαση αποπομπής του υποψήφιου βουλευτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή