Μητσοτάκης: Οι πολίτες είπαν «όχι» στη χυδαιότητα, να κλείσει ο τραυματικός κύκλος της απλής αναλογικής

Μητσοτάκης: Οι πολίτες είπαν «όχι» στη χυδαιότητα, να κλείσει ο τραυματικός κύκλος της απλής αναλογικής

Ο πρόεδρος της Ν.Δ σχολίασε το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό. Eπιβράβευσαν την ενότητα, τη σκληρή δουλειά, τον τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο και κυρίως το αποτέλεσμα, το μετρήσιμο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, μιλώντας στη Στυλίδα. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι εάν στην πρώτη κάλπη ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική, που θα τεθεί σε εφαρμογή πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Ελλάδα θα είχε ήδη ισχυρή κυβέρνηση. Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό: «Αλλά το μόνο που σας ζητώ είναι να πάμε να ξανακάνουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάναμε την 21η Μαΐου και κάτι παραπάνω, για να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής» είπε, κάνοντας λόγο για «νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος». «Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτά τα κόμματα», τόνισε. 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική σχολίασε: «Τώρα άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει «mea culpa», «συγγνώμη», δηλαδή, για την απλή αναλογική. Κοιτάξτε, αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει. Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως ισχυρή Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει αλαζονική Νέα Δημοκρατία. «Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή την οποία θα λάβουμε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στους ώμους μας να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να λύσουμε τα δικά σας τα προβλήματα».

Κατά την επίσκεψή του στο νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου υγείας, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τη δυναμική του και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Οπως ανέφεραν στον κ. Μητσοτάκη ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο υπεύθυνος του κέντρου Αριστείδης Γούβαλης, μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν εξεταστεί 845 άτομα, ενώ οι μικροβιολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκεί μπορούν να ανεβαίνουν στο αποθετήριο του MyHealth.gov.gr

«Όταν έρχεσαι και το βλέπεις εδώ, λες πραγματικά γιατί να πάω σε νοσοκομείο αν έχω μια τέτοια δομή ακριβώς δίπλα μου. Και αυτή είναι η πραγματική επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πράξεις και όχι με λόγια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή