ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί καθημερινά να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τους και τη δυσκολία των καιρικών συνθηκών. Τα στοιχεία τού Meteo, όμως, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Όπως αναφέρει: «Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι είχαμε 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, με ταυτόχρονη αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 195% συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002-2022. Την ίδια ώρα η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών στις καμένες εκτάσεις με σχεδόν 1,3 εκατ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη».

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, να προστατέψει τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT