Ανασχηματισμός: Στις 11:30 οι ανακοινώσεις – Οι πρώτες πληροφορίες

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 οι ανακοινώσεις – Οι πρώτες πληροφορίες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισπεύδεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς ο ανασχηματισμός θα γίνει σήμερα, όπως γνωστοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί. 

Η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωνόταν στις 12:00, ωστόσο με νεότερη ατυπη ενημέρωση οι ανακοινώσεις πήγαν μισή ώρα μπροστά, στις 11:30. 

Οι πρώτες πληροφορίες

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να έχει ξεκινήσει, η «Κ» καταγράφει μερικά ονόματα βουλευτών που ακούγεται έντονα πως θα είναι στη νέα κυβέρνηση.

Αυτά είναι: Κώστας Τσιάρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Κώστας Γκιουλέκας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Μακάριος Λαζαρίδης, Χρήστος Κέλλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης.

Oπως φαίνεται από τα παραπάνω ονόματα που ακούγονται είτε για θέσεις υπουργών είτε υφυπουργών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κοιτάξει πολύ έντονα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να αξιοποιήσει στελέχη που προέρχονται από την γαλάζια βάση, ενισχύοντας το νεοδημοκρατικό αποτύπωμα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Λιβάνιος φέρεται να προορίζεται για τη θέση της Νίκης Κεραμέως στο ΥΠΕΣ, η οποία οδεύει προς το υπουργείο Εργασίας. Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ως υφυπουργός και ο Βασίλης Σπανάκης.

Επιπλέον, οι κ. Καιρίδης, Σκρέκας και Αυγενάκης πιθανώς μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετακινείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης. 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να οδεύει προς το υπ. Μετανάστευσης, τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον Κ. Γκιουλέκα στο Μακεδονίας – Θράκης, τον Κώστα Τσιάρα στο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Επίσης ακούγεται το όνομα του Γιώργου Μυλωνάκη για κεντρική θέση στο κυβερνητικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

(Το κείμενο ανανεώνεται) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT