Θ. Θεοχαρόπουλος: «Τέλος στη συνεργασία με την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Κασσελάκη»

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Τέλος στη συνεργασία με την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Κασσελάκη»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Θεοχαρόπουλου «με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη» παύεται η συνεργασία του με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τερματίζεται η συνεργασία που είχε ο πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με την Κ.Ο. του κόμματος.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο κ. Θεοχαρόπουλος ανακοίνωσε με τον Γιάννη Ραγκούση την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα την ουσιαστική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη συζήτηση περί συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της Κ.Ο. από τη Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παύει να ισχύει με εντολή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει –όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι– για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία. Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT