Δημοσκόπηση: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της σύγκλισης

Δημοσκόπηση: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της σύγκλισης

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το μέλλον της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» στο Ωδείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς σε ένα ενιαίο σχήμα.

Σημειώνεται ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν σύμπραξη των κομμάτων.

Δημοσκόπηση: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της σύγκλισης-1

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο.

Δημοσκόπηση: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της σύγκλισης-2

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% εκτιμά ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ενισχύθηκε η Ακροδεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο, το 9% η Αριστερά και το 1% η Ακροαριστερά. 

Δημοσκόπηση: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της σύγκλισης-3
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT