Χ. Δούκας: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ»

Χ. Δούκας: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ»

«Οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με φόντο τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας, μιλώντας σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη, ανέφερε ακόμη ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές, όπως συνηθίζω να λέω».

«Οπως είναι γνωστό, η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος. Εγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Oμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ», τόνισε. 

Επίσης υπογράμμισε πως «ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι “ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά σιγά, ας υπομένουμε αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Αφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι”. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζει μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. «Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT