Βουλή: Στη Διάσκεψη των Προέδρων οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια 

Βουλή: Στη Διάσκεψη των Προέδρων οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια 

Το θέμα του δημοσιονομικού κόστους των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ετέθη στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

57" χρόνος ανάγνωσης

Το θέμα του δημοσιονομικού κόστους των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ετέθη στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Θ. Τζάκρη, επανέλαβε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς δεν επιφέρει κόστος για μισθό, σύνταξη ή όφελος σε κάποιο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, να γίνει σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τη μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τασούλας είπε στην κ. Τζάκρη ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 73 παρ. 3), καμία πρόταση νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος, όπως δείχνει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT