Τεμπονέρας – Σακελλαρίδης: Αναγκαία η ενίσχυση ενός νέου προοδευτικού πόλου

Τεμπονέρας – Σακελλαρίδης: Αναγκαία η ενίσχυση ενός νέου προοδευτικού πόλου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη ενίσχυσης ενός νέου προοδευτικού πόλου, επεσήμαναν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς και ο Διονύσιος Τεμπονέρας, πρ. Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των «Διαλόγων της Νισύρου», που διεξάγονται για τρίτη χρονιά στο νησί, από το «Ιδρυμα Γεώργιος Μ Μίχαλος».

Οπως δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης: «Πιστεύω ότι η ενίσχυση ενός προοδευτικού πόλου θα ήταν σημαντική και για την πορεία μίας κοινωνικά δίκαιης πράσινης μετάβασης. Σημασία έχει η οποιαδήποτε διαμόρφωση μετώπου απέναντι στην “ηγεμονία” της δεξιάς, να στηρίζεται επάνω σε έναν ουσιαστικό και βαθύ πολιτικό διάλογο και σε συγκεκριμένες προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις. Το ζήτημα της πράσινης μετάβασης είναι κρίσιμο να συζητηθεί με βάση το ποιος την πληρώνει και ποιος ωφελείται από αυτή».

Από την πλευρά του, ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης μπορούν να αποτελούν σημεία συγκλίσεων σε αυτό που εννοούμε αριστερός και προοδευτικός χώρος».

Οπως εξήγησε: «Με δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο το πολιτικό σύστημα ζει σε συνθήκες καχεκτικής ισορροπίας, η συγκρότηση ενός άλλου πόλου εναλλακτικής κοινωνικής πρότασης, σε αυτή τη φάση, με τη συμμετοχή αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων εντός και εκτός βουλής, συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών και φορέων, πράγματι μπορεί να δείξει τον δρόμο. Εχουμε ήδη καταθέσει μία πρόταση, ενόψει και των επόμενων εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές, καθώς ο κοινός συντονισμός αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας μπορεί πράγματι να αποτελέσει διέξοδο σε αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή».

ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT