Κασσελάκης: Χάθηκαν 1,567 δισ. από την εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου

Κασσελάκης: Χάθηκαν 1,567 δισ. από την εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο»

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάρτηση για «απώλειες του Δημοσίου από την εκποίηση μετοχών σε 8 εταιρείες» έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως «ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών)».

«Δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ –που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο “συνήθης ύποπτος” των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης, απώλεια του 17% από το 2021. Αυτές είναι 895 εκατ. ευρώ (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα)», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφέρει πως η Ν.Δ. απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω κύκλων ότι «η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα». «Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι», υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης και τονίζει πως «η σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική». «Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη

«Ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών). Ολα αυτά μέσα σε 6 μήνες! Αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Ελληνα φορολογούμενο είναι 514 εκατ. ευρώ. Αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο –μόνο για φέτος– αυτά είναι 157 εκατ. ευρώ! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετια!) Δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ –που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο “συνήθης ύποπτος” των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης, απώλεια του 17% από το 2021. Αυτές είναι 895 εκατ. ευρώ (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα). Στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Αριστοι για τους “φίλους” τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού. Και φυσικά με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις. Η Ν.Δ. μάς απάντησε μέσω κύκλων: “Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα”. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Η σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική. Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT