ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΔΝΤ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου

to-dnt-enopion-toy-eyrokoinovoylioy-2003452

Ο διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρεζά Μογκαντάμ, θα εμφανισθεί σήμερα το απόγευμα ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τον τρόπο λειτουργίας της Τρόικας. Ο Μογκαντάμ, προϊστάμενος του Πόουλ Τόμσεν, θα απαντήσει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος όπως και αυτών που εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται σε άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες.
Η ακρόαση του υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ταμείου – η πρώτη του είδους – ακολουθεί τις ανάλογες εμφανίσεις, πριν δυο εβδομάδες, του Επιτρόπου Ολι Ρεν, του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ασχολείται με τα πεπραγμένα της Τρόικας, Οτμαρ Κάρας, και οι συνεργάτες του θα επισκεφθούν την Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα έχουν επαφές με παράγοντες της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Εχουν ήδη μεταβεί στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Το τελικό πόρισμα της Επιτροπής θα εκδοθεί τον Απρίλιο.