Λοβέρδος: Δεν αποκλείω συνεργασία με Χ. Τρικούπη

Λοβέρδος: Δεν αποκλείω συνεργασία με Χ. Τρικούπη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισής του με το ΠΑΣΟΚ άφησε χθες ο κ. Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος, παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αμφισβητεί την αξία των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κίνηση των «58». Ετσι, ο κ. Λοβέρδος ουσιαστικά τάσσεται στη γραμμή αμφισβήτησης των «58» με τον τρόπο που περίπου έχουν περιγράψει τις προηγούμενες ημέρες και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως να αποκτήσει σημασία και για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα αριθμεί στις τάξεις της και δύο βουλευτές (Ανδ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης).

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε χθες (Βήμα fm): «Δεν θα έβλεπα αρνητικά την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ». Και επισήμανε ότι δεν θα απέκλειε τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς στο προσκλητήριο που απευθύνουν από τη Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ονομαστικά τόσο τον κ. Λοβέρδο όσο και το κόμμα του. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι θα εισηγηθεί θετικά στο κόμμα του ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κίνηση των «58». Επισήμανε, ενδεικτικά, ότι οι δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς πρέπει να συγκλίνουν δίχως, όπως είπε, «μεσολαβητές» και «ενδιαμέσους». Κατά την άποψη του κ. Λοβέρδου οι «58» δεν αθροίζονται μεταξύ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, την οποία εντοπίζει στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις που υπάρχουν στον χώρο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα καθώς και οι κινήσεις έχουν μικρές διαφορές, οι οποίες μπορούν να γεφυρωθούν δίχως τη συμβολή των «58». «Γιατί να υπάρχει η ομπρέλα των “58”;», είπε ενδεικτικά και κατέληξε πως «ομπρέλα θα είναι αυτό που θα συναποφασίσουμε, στο μέτρο που θα συμμετέχουμε όλοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή