Αυστηρό μήνυμα Κουβέλη προς Ανδρ. Παπαδόπουλο και Γρ. Ψαριανό

Αυστηρό μήνυμα Κουβέλη προς Ανδρ. Παπαδόπουλο και Γρ. Ψαριανό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κόμμα έχει συγκεκριμένο στόχο που ενέκρινε το συνέδριο και όσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προτιμούν την εναλλακτική λύση που ετοιμάζει η κίνηση των “58” θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τη σαφή αυτή προειδοποίηση διετύπωναν χθες συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη, χωρίς πλέον να κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους από την επιλογή των κ. Γρ. Ψαριανού και Ανδ. Παπαδόπουλου όχι μόνον να παραστούν στην προχθεσινή εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά, αλλά να είναι και κεντρικοί ομιλητές της.

Χωρίς να το πει ευθέως, το υπαινίχθηκε κι ο ίδιος ο κ. Κουβέλης σε άτυπη συνάντηση που είχε το βράδυ με δημοσιογράφους, ενώ είχε προηγηθεί και συγκεκριμένη αναφορά του νέου εκπρόσωπου Τύπου, Χρ. Μαχαίρα, στο Mega. «Είναι προφανές», είπε, «ότι η εξυπηρέτηση του εκλογικού σχεδιασμού των “58” είναι η εξυπηρέτηση του αντίστοιχου σχεδιασμού του κ. Βενιζέλου. Αρα, τα στελέχη μας που πηγαίνουν ως ομιλητές (στις εκδηλώσεις τους) θα πρέπει να σκεφτούν ότι συνδράμουν μια αντίπαλη εκλογική σύμπραξη στη ΔΗΜΑΡ».

Δεν έμεινε όμως μόνον σε γενικές νουθεσίες ο κ. Μαχαίρας. Σε προφανή συνεννόηση με τον κ. Κουβέλη, έστειλε κατ’ ουσίαν ένα φωτογραφικό τελεσίγραφο στους κ. Ανδρ. Παπαδόπουλο και Γρ. Ψαριανό. «Εκπαιδευτήκαμε όλοι στη σύνθεση διαφορετικών απόψεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Υπάρχει, ωστόσο, ένα όριο: δεν μπορείς να πληγώνεις τη δημόσια εικόνα του κόμματός σου και τις εκλογικές του προοπτικές. Πόσο μάλλον, αν είσαι μέλος κορυφαίων οργάνων, όπως είναι η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ», είπε χαρακτηριστικά.

Η προειδοποίηση αυτή του κ. Κουβέλη υπογραμμίζεται ότι δεν αφορά τον κ. Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος από χθες απροσδόκητα ξανασυμμάχησε μαζί του. Σε συνέντευξή του στον 9,84 ο κ. Λυκούδης κράτησε αίφνης αποστάσεις από τις επιλογές των «58», αλλά «άδειασε» τους κ. Γρ. Ψαριανό και Ανδρ. Παπαδόπουλο για την επιλογή τους να είναι ομιλητές στην προχθεσινή εκδήλωση. Για να αιτιολογήσει δε την εξόφθαλμη αλλαγή της δικής του στάσης, την απέδωσε στον «μετασχηματισμό των “58” σε πολιτικό φορέα και στην προσπάθεια διαμόρφωσης ψηφοδελτίου εκ μέρους τους», κάτι που υπενθυμίζεται βέβαια ότι ήταν εξαρχής ο στόχος της γνωστής πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες επίκειται και νέα συνάντηση των κ. Φ. Κουβέλη και Ανδρ. Λοβέρδου, από την οποία θα διαφανεί οριστικώς αν ο τελευταίος θα κατέλθει με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές (έχει θέσει ως όρο η σύμπραξη να έχει εντελώς νέο όνομα) ή αν θα προτιμήσει το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο αιφνιδίως «ξαναφλερτάρει» από προχθές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή