Αντώνης Σαμαράς: «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Κεφαλονιά»

Αντώνης Σαμαράς: «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Κεφαλονιά»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές του νησιού προχώρησε μετά την «αυτοψία» που έκανε στην Κεφαλονιά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

«Ηρθα στην Κεφαλονιά για να δείξω ότι οι Έλληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και για να διαπιστώσω από κοντά την κατάσταση, τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ληξούρι, το οποίο επισκέπτεται από το πρωί. Ευχαρίστησε τους μηχανικούς, καθηγητές του Πολυτεχνείου, αλλά και τους εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης.

Στόχος είναι, το νησί να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα σε ρυθμούς φυσιολογικής ζωής, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία έχει τελειώσει. Οσα σχολεία δεν έχουν πρόβλημα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, ενώ για τα λίγα που παρουσιάζουν προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία για την προσωρινή στέγαση των μαθητών.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι Κεφαλονίτες έχουν θωρακίσει αποφασιστικά το νησί τους» ενώ επισήμανε την πολύ γρήγορη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

«Μέσα σε 48 ώρες έχουν ελεγχθεί πάνω από 400 κτίρια. Οι κάτοικοι αυτών φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια ή σε πλοία. Τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου είναι όλοι καλά και έχουν μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο. Από το σύνολο των δημοσίων κτιρίων κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση 14 από αυτά», υποστήριξε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών.

«Ο δρόμος Ληξουρίου-Αργοστολίου είναι το πιο δύσκολο ζήτημα κι ελπίζουμε ότι θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία, αφού όμως γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι. Τα λιμάνια είναι λειτουργικά, το αεροδρόμιο επίσης».

Αναφερόμενος στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «ευτυχώς η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού δεν έχει υποστεί κάποιο σοβαρό πλήγμα» ενώ προανήγγειλε την άφιξη την επόμενη εβδομάδα και κλιμακίου του υπουργείου Πολιτισμού.

«Δεν εφησυχάζουμε σε τίποτα. Τον στόχο μας θα τον πετύχουμε. Η κυβέρνηση είναι παρούσα. Οι υπουργοί έχουν έρθει και θα ξανάρθουν μέχρι τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η Κεφαλονιά άντεξε, οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι ίσως δεν αντέξει το νησί σε έναν μεγάλο σεισμό διαψεύστηκαν. Η Κεφαλονιά παραμένει ένας ασφαλής και δημοφιλής τουριστικός προορισμός» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς στις 23:20 και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία φορέων, παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Σαμαράς για τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί, αλλά και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις αρχές.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς και στην συνέχεια έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο από το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μέχρι τώρα κατάσταση στο νησί.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον πιλότο του αεροπλάνου που τον μετέφερε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, να μεταβεί απευθείας στην Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή