Τ. Γιαννίτσης υπέρ ενός νέου πολιτικού φορέα

Τ. Γιαννίτσης υπέρ ενός νέου πολιτικού φορέα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ταχύτατα ένα «σοβαρό πολιτικό σχήμα» το οποίο θα προαγάγει το εθνικό συμφέρον και όχι το πώς «θα διασωθούν προσωπικές εγωπάθειες, συμφέροντα, δογματισμοί και στερεότυπα που έχουν στοιχειώσει» αναφέρθηκε χθες ο κ. Τ. Γιαννίτσης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η ομιλία του εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο των εξελίξεων οι οποίες θα διαμορφώσουν το τελικό τοπίο σε όλο το φάσμα της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Γιαννίτσης άφησε σαφείς αιχμές για τις πολιτικές δυνάμεις που χειρίζονται σήμερα την κρίση (αφήνοντας να εννοηθεί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) και τόνισε ότι οι νέες δυνάμεις «θα βρουν αναπόφευκτα απέναντί τους το σύστημα νομής της παλιάς, της σημερινής ή της μελλοντικής εξουσίας, όλο το σύστημα της αδράνειας». Επίσης, περιέγραψε τη σημερινή δημόσια συζήτηση περί του «πού θα πουλιούνται οι ασπιρίνες, αν το γάλα θα έχει διάρκεια τρεις ή πέντε μέρες ή πώς θα πουλιέται το ψωμί» ως επικοινωνιακό ζήτημα.

Στις Βρυξέλλες παρευρέθησαν και οι κ. Ανδ. Παπαδόπουλος και Γρ. Ψαριανός, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση (με θέμα «Η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: αποτελέσματα, αβεβαιότητες, προοπτικές) στην οποία μίλησε εκτός από τον κ. Γιαννίτση ο κ. Εμμ. Ματσαγγάνης, εκ των «58», και η κ. Ζωρζέτα Λάλη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αννυ Ποδηματά (η οποία βρίσκεται σε πλήρη ρήξη με τον κ. Βενιζέλο) με τη συνδρομή του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό. Η παρουσία των κ. Παπαδόπουλου και Ψαριανού έχει μια διττή ερμηνεία. Αφενός επιβεβαιώνει την απόλυτη ρήξη με τον κ. Φ. Κουβέλη, αφετέρου ερμηνεύεται και ως μια ένδειξη ενδιαφέροντος για τις συζητήσεις οι οποίες διεξάγονται περί του τρόπου με τον οποίο τελικά θα καταρτισθεί το ευρωψηφοδέλτιο που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις ΠΑΣΟΚ, «58» και -όπως φαίνεται- ενός ολοένα διευρυνόμενου δικτύου κινήσεων.

Το όνομα του κ. Παπαδόπουλου εμφανίζεται, ούτως ή άλλως, μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως άλλωστε και μιας σειράς άλλων νεότερων στελεχών που -ωστόσο – προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η διάσταση, ότι στην επερχόμενη συνδιάσκεψη το ΠΑΣΟΚ θα έχει εκ των πραγμάτων την οργανωτική πρωτοκαθεδρία, αναδεικνύει και τα όρια της συζήτησης για τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, είτε αυτό συμβεί μέσω ανοιχτής κάλπης είτε από κάποιο περιορισμένο σώμα συνέδρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή