Κεδίκογλου: «Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών»

Κεδίκογλου: «Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου.

Σε ερώτηση εάν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν προεκλογικό άρωμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το πρώτο 6μηνο του 2014 αφορά μόνο στις 100.000 θέσεις εργασίας, από τις 440.000 θέσεις απασχόλησης που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βρούτση» και πρόσθεσε: «όταν όμως έχεις μια ανεργία της τάξης του 27,8% αυτή η σταδιακή αποκλιμάκωση δεν σου αρκεί. Με το πρόγραμμα αυτό που αφορά περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού πετυχαίνεις μια γρήγορη αποκλιμάκωση και παίρνει μια ανάσα η κοινωνία».

Σχετικά με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, η τρόικα θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Κεδίκογλου, έκανε λόγο για πλεόνασμα πάνω από 800 εκατ. ευρώ και επισήμανε: «μόλις βεβαιωθεί το πλεόνασμα από την Eurostat, από κει και πέρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διάθεσή του. Έχει πει ο πρωθυπουργός πως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χρήζουν άμεσης βοήθειας».

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, για τις δηλώσεις του όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Από εκεί που ήταν σεβαστός και "Θεός", ξαφνικά όταν είδαν ότι δεν τους βολεύουν αυτά που λεει τον έριξαν στον πυρ το εξώτερον… ίδια μεταχείριση είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «τι να πω… θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, στο ευρώ; Πού στοχεύουν; να ξεκαθαρίσουν. Πώς θα αλλάξουν την Ευρώπη με "μούγκα στη στρούγκα"; Η πολιτική σκηνή χρειάζεται σοβαρότητα και θέσεις» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή