Σαράντα επτά προσαγωγές για την «εισβολή» στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Σαράντα επτά προσαγωγές για την «εισβολή» στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα ατόμων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος στο Φαρμακονήσι, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται το πολιτικό γραφείο υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Γενναδίου 3 και αρκετοί κατάφεραν να φτάσουν ως τον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη.

Φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να παραδώσουν ψήφισμα στο γραφείο του υπουργού. Οι υπάλληλοι του γραφείου, ωστόσο, κράτησαν κλειστές τις γυάλινες πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε», «Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία», «Κανείς άνθρωπος λαθραίος» με υπογραφή «ΑΡΕΝ» και παρέμειναν στο σημείο.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και έγιναν 47 προσαγωγές ατόμων για παραβίαση εστιακού ασύλου, ενώ συνελήφθη ένα άτομο από τους προσαγόμενους γιατί εξύβρισε τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στη διαδικασία προσαγωγής του. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και λαμβάνονται καταθέσεις από την Αστυνομία.

Μ.Βαρβιτσιώτης: Ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης

 «Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη», τόνισε από την πλευρά του ο ίδιος ο Μ.Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας:

«Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν».

Συγγνώμη από Λιμενικό για το Φαρμακονήσι

«Ζητάμε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλους τους Ελληνες, για τη θέση στην οποία σας φέραμε. Κάναμε, όμως, ό,τι μπορούσαμε», είπε με δάκρυα στα μάτια και κόμπο στη φωνή ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Δ. Μπαντιάς, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τις εργασίες έκτακτης συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με το πρόσφατο πολύνεκρο συμβάν με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Χθες ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε, με δική του πρωτοβουλία, την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  για το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Βαρβιτσιώτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία επισήμαινε ότι «η συγκεκριμένη ανθρώπινη τραγωδία, για την οποία όλοι από την αρχή έχουμε εκφράσει την βαθύτατη θλίψη μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης και, κυρίως, κακόβουλης κριτικής σε βάρος των ενεργειών του Λιμενικού Σώματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή