Ν. Δένδιας: «Δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες»

Ν. Δένδιας: «Δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες, οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως «το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας, δεν γίνονται επενδύσεις».

Για τις εισροές παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, σημείωσε: «διαφωνήσαμε με τη λογική ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή». Πρόσθεσε ότι και η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα «είναι τραγική» και διευκρίνισε: «ο μετανάστης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».

Για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας που ανακοίνωσε χθες, είπε ότι η ελληνική αστυνομία φεύγει από την εποχή του «Ηλία του 16ου» και δημιουργείται, κατά κάποιο τρόπο, το ελληνικό FBI.

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε: «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου, δεν χρειάζεται και κάτι άλλο, έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή