ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Βαρβιτσιώτης: Στη σφαίρα της φαντασίας η δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο

m-varvitsiotis-sti-sfaira-tis-fantasias-i-dimioyrgia-gkrizon-zonon-sto-aigaio-2004091

 «Οποιαδήποτε υπόνοια ότι δεν ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι ψευδής, αναληθής και διαψεύδεται από τα πραγματικά περιστατικά και τη μάχη που δίνουμε στο Αιγαίο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, δεσμεύοντας το Αιγαίο από τη Λαδοξέρα έως το Καστελόριζο, από 13/1 έως 17/1, αλλά και σε δηλώσεις στελέχους του Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό έλαβε εντολές να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδοξέρας και να μην ενοχλεί τον τουρκικό στόλο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι για τις καταγγελίες έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Έρευνα και ότι ο συγκεκριμένος Λιμενικός ανασκεύασε, στη συνέχεια, τις δηλώσεις του αυτές.

Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές γίνεται ο «πόλεμος των ψαράδων» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ψαράδες είτε δικοί μας οι οποίοι μπαίνουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είτε Τούρκοι που εισέρχονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν. Σε κάθε τέτοιο περιστατικό, επιλαμβάνεται το Λιμενικό Σώμα με την παρουσία του, ζητά την απομάκρυνση των Τούρκων ψαράδων, είτε αφορά την περιοχή των Ιμίων, είτε αφορά την περιοχή της Λαδοξέρας, είτε άλλες περιοχές στις οποίες υπάρχει είσοδος Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ταυτόχρονα ότι «η οποιαδήποτε υπόνοια για πρόθεση δημιουργίας γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας».