Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση σε ιδιαίτερα οξείς τόνους προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Αιγαίου, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, όπου μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εισβάλουν και η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για «ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία. Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. έκανε λόγο για «όνειδος και ντροπή για τη Δημοκρατία», με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό». Λίγο αργότερα, μία ανάρτηση στο facebook, μέσω του λογαριασμού της ιστοσελίδας rednotebook.gr που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφερόταν ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙ.ΑΣ.», προκάλεσε αίτημα του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ των διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Η σύγκρουση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε με σχεδόν όλα τα κόμματα. Βουλευτές του έθεσαν πολλές φορές το θέμα, μιλώντας αρχικώς για «αναίτια επίθεση» που δέχθηκαν φοιτητές, μέλη της πολιτικής νεολαίας του κόμματος και πολίτες από αστυνομικές δυνάμεις. Υπό αυτό το πρίσμα ζήτησαν την πολιτική καταδίκη των αστυνομικών ενεργειών τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου -ο οποίος τόνισε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να συνέρχεται, αλλά τηρώντας τους νόμους του κράτους»- όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα. Η επιλογή του υπουργού, όπως και των υπολοίπων, να επιφυλαχθούν πριν κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, προκειμένου να ενημερωθούν για τα ακριβή γεγονότα, προκάλεσε την έκρηξη ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αφροδίτη Σταμπουλή έστρεψαν τα πυρά τους μεταξύ άλλων στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ. Μ. Βορίδη και της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη. Για τον πρώτο έκαναν χρήση όρων, όπως «πρώην τσεκουροφόρος» και «πρακτικές δικτατορίας», ενώ για τον δεύτερο μίλησαν περί «συνενοχής» όποιων δεν τοποθετούνται. «Δεν είστε και αξιόπιστη μάρτυρας, δεν σας ακούμε, εγώ θέλω να ακούσω τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας», σχολίασε ο κ. Βορίδης. Με αφορμή τις συνεχείς διακοπές της τοποθέτησής του από την κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε: «Εσείς μπορείτε να τσιρίζετε και να σκούζετε όσο θέλετε». Ο κ. Τσούκαλης, από την πλευρά του, διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τα περί «συνενοχής», όπως έπραξαν τόσο η κ. Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) όσο και ο κ. Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι εκμεταλλεύεται τον πόνο από την τραγωδία των μεταναστών και την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών, «εκτός εάν είναι και αυτό όπως η “βοήθεια” που φώναζε έξω από την ΕΡΤ», όπως είπε.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην προσαγωγή 47 ατόμων που το πρωί προσπάθησαν να εισβάλουν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι προσαχθέντες μπήκαν στην πολυκατοικία επί της οδού Γενναδίου και κατευθύνθηκαν προς τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αρκετοί έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, έσπασαν τζάμια και κόλλησαν αφίσες στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Συνελήφθη ένα άτομο, που φέρεται να αντιστάθηκε κατά την προσαγωγή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή