Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Θυμηθείτε πού ήμασταν μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, αναλογιστείτε πού βρισκόμαστε τώρα…», με αυτή τη φράση ο κ. Αντ. Σαμαράς επεδίωξε να αντιμετωπίσει την… ηττοπάθεια των στελεχών της Ν.Δ., στον απόηχο των δημοσκοπήσεων, αλλά και να καθησυχάσει τους βουλευτές του, αφού τους διαβεβαίωσε πως «εμείς πηγαίνουμε για εκλογές το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει!».

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε συνέντευξη του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ότι η υπάρχουσα Βουλή «μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου εξηγούσαν, χθες, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τον αριθμό των 120 βουλευτών που είναι ικανός να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου. Συνεπώς, είναι εφικτή η ανάδειξη του διαδόχου του κ. Κ. Παπούλια σε περίπου ένα χρόνο, μέσω μιας υποψηφιότητας που θα τύχει της υποστήριξης από πολλές πτέρυγες της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς απέσπασε αρκετές φορές το χειροκρότημα των βουλευτών του. Μία από αυτές, όταν αναφέρθηκε στην… περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Οτμαρ Κάρας, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας. «Επειδή ο άνθρωπος είπε την αλήθεια που γνωρίζει, τον καθυβρίζουν… πώς τη βλέπουν τη δουλειά… θα μοιράζουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων σε εκλεγμένους εκπροσώπους;» αναρωτήθηκε.

Παρά τα χειροκροτήματα, δεν έλειψαν και τα στελέχη που εμφανίστηκαν να διατηρούν τους προβληματισμούς τους για την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και τη δημόσια ρητορική του κόμματος. Ωστόσο, η γενική αίσθηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς πέτυχε, χθες, να απαντήσει σε αγωνίες των βουλευτών του και, παράλληλα, να τους δώσει την πολιτική και επικοινωνιακή «γραμμή» ενόψει των εκλογών.

Υπό την έννοια αυτή το κλίμα ήταν θετικό και δεν διαταράχθηκε ούτε από τα σενάρια περί ιδιωτικής συνάντησης του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Αλ. Τσίπρα που φιλοξενήθηκαν σε εβδομαδιαίο πολιτικό έντυπο. Στελέχη του Μαξίμου εμφανίζονταν ψύχραιμα, ενώ από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δηλωνόταν ότι «πρόκειται για ευφάνταστα και ανυπόστατα σενάρια». Ενδιαφέρον είχε και η αντίδραση της Κουμουνδούρου. Οχι γιατί διέψευσε, επίσης, τη συνάντηση, αλλά γιατί είδε… γαλάζιο δάκτυλο πίσω από τη σεναριολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή