Κοινό τόπο αναζητούν το ΠΑΣΟΚ και οι «58» ενόψει των ευρωεκλογών

Κοινό τόπο αναζητούν το ΠΑΣΟΚ και οι «58» ενόψει των ευρωεκλογών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο να διαλύσουν τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί στις σχέσεις τους ψάχνουν το ΠΑΣΟΚ και οι «58», δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα εμπόδια στην επιζητούμενη συνεργασία τους. Η Γραμματεία των «58» θα συνεδριάσει την Κυριακή για να απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να διοργανωθεί μια συνδιάσκεψη για την επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου της Κεντροαριστεράς.

Οι «58», ωστόσο, έχουν ήδη τρεις ενστάσεις έναντι αυτής της προοπτικής. Πρώτον, αξιώνουν να διοργανώσουν εκείνοι τη συνδιάσκεψη για να μην εμφανιστούν προσκεκλημένοι του ΠΑΣΟΚ και έτσι να αυτοακυρωθεί ο λόγος ύπαρξής τους. Δεύτερον, να έχει ήδη συμφωνηθεί ο τρόπος ανάδειξης των υποψηφίων. Και τρίτον, να γίνει σεβαστή από τη Χαρ. Τρικούπη η ανάγκη όλα τα πρόσωπα της ευρωλίστας -δηλαδή όχι μόνον οι 2-3 επικεφαλής- να δίνουν την εντύπωση ότι δεν πρόκειται περί μιας συγκεκαλυμμένης παράταξης του ΠΑΣΟΚ με λοιπές δυνάμεις.

Οι «αξιώσεις» αυτές δεν απορρίπτονται από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έχει ήδη αντιπροτείνει η συνδιάσκεψη να διοργανωθεί από κοινού με τους «58» και όλες τις παρατάξεις που θα μετέχουν στο εγχείρημα. Ο ίδιος δεν φέρεται επίσης να ενίσταται και στα άλλα δύο αιτήματά τους, καθώς λέγεται ότι έχει εντοπίσει και αρκετά εξαιρετικά βιογραφικά νέων, αλλά και άγνωστων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προτάσεις του κόμματός του. Ολα τούτα, ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα γίνουν αποδεκτά ακόμη και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μοιάζουν να έχουν τις ακριβώς αντίθετες αξιώσεις από αυτές των «58». Δηλαδή, να διαφανεί και μέσω της συνδιάσκεψης και τις επιλογές των υποψηφίων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοακυρώνεται.

Το αν θα βρεθεί λύση θα φανεί σύντομα, καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει. Οπως και να έχει, η ιδέα να προκύψει το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές διαδικασίες φαίνεται να εξασθενεί και να προκρίνεται η λύση ενός κοινού «Κονκλάβιου» που θα λάβει όλες τις επίμαχες αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή