Ο Αντ. Κάντας «φωτογραφίζει» και πολιτικά πρόσωπα

Ο Αντ. Κάντας «φωτογραφίζει» και πολιτικά πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ατελείωτο κουβάρι, μέσα από το οποίο εμφανίζονται διαρκώς νέα πρόσωπα και στοιχεία, εξελίσσεται η διερεύνηση των δωροδοκιών στα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι σχεδόν καθημερινές καταθέσεις και απολογίες ατόμων που φέρονται να έπαιρναν ή να έδιναν τεράστια χρηματικά ποσά κάτω από το τραπέζι φωτίζουν όλο και περισσότερο το μεγάλο σκάνδαλο. Οπως φαίνεται, η πολύκροτη δίκη κατά την οποία καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μέλη της οικογένειας και συνεργάτες του είναι μόνο η αρχή από το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» που προσπαθεί να κάνει η Δικαιοσύνη με τη διαπλοκή στον χώρο της Αμυνας.

Οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου εξετάζουν ενδελεχώς τα όσα είπε στην απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, Αντώνης Κάντας, όσον αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία Wegmann. Παρά τις έντονες πιέσεις των ανακριτών, ο Αντ. Κάντας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να δωροδοκήθηκαν. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η δήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε σχετικά με τις υπογραφές που υπάρχουν στη συγκεκριμένη απόφαση αγοράς. «Εκτός από τη δική μου υπογραφή υπάρχουν και άλλες υπογραφές σε αυτό το έγγραφο. Γιατί δεν ρωτάτε εκείνους» φέρεται να είπε ο κ. Κάντας, υποδεικνύοντας ουσιαστικά πιθανό χρηματισμό ανωτέρων. Ο Αντ. Κάντας παραμένει προφυλακισμένος όσον αφορά τις μίζες που φέρεται να πήρε για τη «συμβολή» του στην υπογραφή των συμβάσεων των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων. Συνολικά φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπογραφή εννέα προμηθειών οπλικών συστημάτων.

Νέες απολογίες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν επτά ακόμα πρόσωπα, πρώην στρατιωτικοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμα ονόματα στρατιωτικών φαίνεται να υπάρχουν στη λίστα που βρέθηκε κατά την έρευνα στα γραφεία του εμπόρου όπλων Δημ. Παπαχρήστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή