Αντιδράσεις για τα σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια στη Βουλή

Αντιδράσεις για τα σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια στη Βουλή

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου βρίσκονται εδώ και καιρό οι φραστικές αντιπαραθέσεις εντός Βουλής, με ορισμένους εκ των 300 να εξαπολύουν ύβρεις επικεντρωμένες σε προσωπικά χαρακτηριστικά του «στόχου» τους. Πρώτη οργανωμένη αντίδραση ήρθε από την Επιτροπή Ισότητας αλλά και αυτή ήταν μονόπλευρα επικεντρωμένη, αφού ασχολήθηκε μόνο με τις (μεμονωμένες) περιπτώσεις «σεξιστικών» σχολίων σε βάρος Ελληνίδων βουλευτών από άνδρες συναδέλφους τους. Αξιοσημείωτο είναι, ότι πολλές βουλευτίνες δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Ωστόσο, το αρνητικό φαινόμενο, έχει πολλές άλλες διαστάσεις, δεδομένου ότι αντικείμενο απαξιωτικού σχολιασμού του πολιτικού αντιπάλου δεν είναι μόνο το φύλο, αλλά και άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά: Ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε μιλήσει απαξιωτικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνοντας στο σωματικό βάρος του ανδρός. Ο Π. Τατσόπουλος προέβη σε χλευαστικού περιεχομένου δήλωση «στηριζόμενος» στην ηλικία του Μαν. Γλέζου. Χθες, μόλις, η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) απευθυνόμενη στον Δ. Στρατούλη (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι χρειάζεται ανδρισμός για να παραδεχτεί κάποιος ένα λάθος του, προκειμένου να τον επιτιμήσει επειδή κατά τη γνώμη της ο κ. Στρατούλης δεν είχε παραδεχθεί κάποιο λάθος του.

Στις χειρότερες στιγμές συμπεριλαμβάνεται εκείνη του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που έκανε χρήση του όρου «αυτιστική» στην προσπάθειά του να απαξιώσει γυναίκα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέσω αντιδράσεων, λίγο αργότερα, ο ίδιος ζήτησε να διαγραφεί η λέξη από τα πρακτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή