ΣΥΡΙΖΑ: Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδης σε Αττική και Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδης σε Αττική και Αθήνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής μετά την άρνηση της κ. Σοφίας Σακοράφα, ενώ για τον Δήμο Αθηναίων ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την έκπληξη, καθώς στη χθεσινή εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία πρότεινε τον 33χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ότι η επιλογή έγινε με βάση το σκεπτικό οι υποψηφιότητες να παραπέμπουν ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον καθορισμό υποψηφίων στις 13 περιφέρειες της χώρας έγινε χθες το βράδυ έπειτα από μια ύστατη προσπάθεια της κομματικής ηγεσίας να καμφθούν οι αντιστάσεις κομματικών στελεχών να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προτάσεις και αρνήσεις

Οι υποψηφιότητες που θεωρούνταν σχεδόν σίγουρες ήταν αυτές της βουλευτού Λάρισας Ηρούς Διώτη στη Θεσσαλία και του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου στη Στερεά. Ελλάδα. Οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δυσκολεύουν τους αρχικούς σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη στην Κ. Μακεδονία και του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο. Εφόσον οι αντιδράσεις δεν υποχωρήσουν, στην πρώτη περίπτωση το χρίσμα αναμένεται να κριθεί μεταξύ της βουλευτού Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου και του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου. Για την Πελοπόννησο, υπήρξαν εισηγήσεις για υποστήριξη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση ή του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Πατσαρίνου.

Στην Κρήτη, η επιθυμία της Κουμουνδούρου ήταν να κατέβει υποψήφιος ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μέχρι χθες επέμενε στις ενστάσεις του. Εναλλακτικά, συζητείται το όνομα του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη. Ενστάσεις στο να λάβει το χρίσμα για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας προέβαλε και ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος αποτελεί την κεντρική επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Στην Ανατ. Μακεδονία – Θράκη, η επιλογή αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας Λάζαρο Βασιλειάδη. Στη Δυτ. Μακεδονία ακούστηκε το όνομα του δημοσιογράφου Θεόδωρου Καρυπίδη, όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούσαν μια περισσότερο πολιτική επιλογή. Για το Β. Αιγαίο με αυξημένες πιθανότητες συζητήθηκε το όνομα της δημοσιογράφου της πρώην ΕΡΤ Αγλαΐας Κυρίτση.

Στο Νότιο Αιγαίο, οι αντιδράσεις σε ενδεχόμενη στήριξη του υποστηριζόμενου από τους ΑΝΕΛ, πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Μπενέτου έβαλαν στο τραπέζι το όνομα του κ. Γιάννη Θεωνά. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναμένεται να στηριχθεί εκ νέου ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2010 Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στην Ηπειρο, τέλος, εφόσον δεν αποδεχθεί την υποψηφιότητα κάποιος εκ των βουλευτών Αρτας Ολγας Γεροβασίλη και Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, αναμένεται να δοθεί το χρίσμα στον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή