Ανοικτά μέτωπα στους μεγάλους δήμους

Ανοικτά μέτωπα στους μεγάλους δήμους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων που θα στηριχθούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τα βασικά κενά να εντοπίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αττική, ενώ εκκρεμεί και η Πελοπόννησος.

Ως προς τον Δήμο της Αθήνας, τις τελευταίες ώρες εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ καθώς αναζωπυρώθηκε η πίεση για υποψηφιότητα της υπουργού Τουρισμού κ. Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία ωστόσο φέρεται να διεμήνυσε, εκ νέου, πως δεν ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στοιχείο πρόσθετου προβληματισμού αποτελούσε και η προοπτική αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα ενός στελέχους με επιτυχή πορεία. Υπό την έννοια αυτή, επανέρχονται στο προσκήνιο εναλλακτικές λύσεις όπως αυτές των Γ. Πατούλη, Κ. Μίχαλου αλλά και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της έμπειρης στα αυτοδιοικητικά κ. Φωτεινής Πιπιλή. Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης συζητείται το όνομα του βουλευτή κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην περιφέρεια Αττικής, όπου θα δοθεί η πλέον δύσκολη μάχη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ισχυρή δυναμική, εξακολουθεί να αναζητείται υποψήφιος, αν και παραμένει πάντοτε στη μάχη ο κ. Γιάννης Σγουρός. Οι τελικές αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια του κ. Αντ. Σαμαρά, όπως άλλωστε και η επιλογή στήριξης για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει, προς ώρας, στη στήριξη του Π. Τατούλη, καίτοι ο νυν περιφερειάρχης φέρεται να έχει ισχυρές πιθανότητες επανεκλογής.                          

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή