Στο Στρασβούργο την ερχόμενη Τρίτη για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ο Ευ.Βενιζέλος

Στο Στρασβούργο την ερχόμενη Τρίτη για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ο Ευ.Βενιζέλος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Schulz, προς τιμήν του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, στη συνέχεια, θα υπογράψει από κοινού με τον κ. Schulz εγκεκριμένα νομοθετήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει, επίσης, ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, παρέμβαση για την αναγκαιότητα θέσπισης φόρου, επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ομιλίες για το θέμα των Σύρων προσφύγων στα βουλγαρικά σύνορα, τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, καθώς και για τις εκθέσεις προόδου για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Μαυροβούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή