Εγκρίθηκαν από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι υποψηφιότητες για περιφέρειες και Δήμο Αθηναίων

Εγκρίθηκαν από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι υποψηφιότητες για περιφέρειες και Δήμο Αθηναίων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.

Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά . Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά. Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας , η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Διαφωνίες διατυπώθηκαν, επίσης, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που ήδη είχε καταγραφεί την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία .

Ο κ. Τσίπρας αφού έκλεισε το θέμα αυτό, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών ως υποψήφιος για την ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής . Αύριο και μεθαύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο Παρίσι ,όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο για την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2012, βουλευτές , ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση της γαλλικής αριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή