Σφοδρά πυρά Ευ. Βενιζέλου κατά Γκάμπριελ

Σφοδρά πυρά Ευ. Βενιζέλου κατά Γκάμπριελ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος περιέγραψε την Ελλάδα ως «ασύντακτο κράτος» που κανονικά θα έπρεπε να εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Παγκόσμιας Τράπεζας και όχι στο ΔΝΤ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Σε συζήτηση που είχε με ευρωβουλευτές της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «δεν είναι ασύντακτο κράτος η Ελλάδα» και παραλλήλισε τα προβλήματα της χώρας με εκείνα που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ιδιαίτερα οξύς ως προς τις αιχμές που άφησε ο κ. Γκάμπριελ περί διαφθοράς στην Ελλάδα. «Αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει μια μεγάλη γερμανική εταιρεία, η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler. Αραγε, ποιος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ο κ. Βενιζέλος. Επ’ αυτού, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον τα προβλήματα διαφθοράς.

Σχολίασε, επίσης, όσα έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ. Επισήμανε ότι το 2001 η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ «με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία», η οποία, όπως είπε, «είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όλες οι χώρες έχουν κατά καιρούς υπολογίσει με διάφορους τρόπους το έλλειμμα και τη βιωσιμότητα του χρέους τους, ενώ επισήμανε πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι πολύ μικρό σε απόλυτους αριθμούς (330 εκατ. ευρώ), τη στιγμή που οι τρεις μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης αγγίζουν τα 7 τρισ. ευρώ. Ως εκ τούτου, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, το πρόβλημα διαχείρισης του δημοσίου χρέους δεν είναι ελληνικό, αλλά αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ο επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις ευρωεκλογές, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντηση που είχαν, τον διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ «παραποιήθηκαν από τον Τύπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή