Μιχελάκης: «Η ευρωβουλή πλέον θα έχει λόγο στην καθημερινότητα των πολιτών»

Μιχελάκης: «Η ευρωβουλή πλέον θα έχει λόγο στην καθημερινότητα των πολιτών»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωβουλή πλέον θα έχει λόγο στην καθημερινότητα των πολιτών, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκης, υπεραμυνόμενος της αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών. «Μέχρι τώρα, υπήρχε μια διαδικασία, αυτή της λίστας, η οποία πιστεύω ότι απομάκρυνε και αποξένωνε έναν σημαντικό θεσμό, ο οποίος πια θα έχει στη νέα του δομή λόγο στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων, ειδικά από τη νέα Ευρωβουλή και δεν θα γνωρίζαμε ποιοι μας εκπροσωπούν, όπως, πρέπει να το ομολογήσουμε, γινόταν σήμερα. Γνωρίζετε αν η κοινωνία είχε άποψη για το τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες; Πλην ελαχίστων περιπτώσεων κάποιων ανθρώπων που επικοινωνούσαν με την κοινωνία, υπήρχε ένας ελιτισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, λέγοντας πως «σ' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε κάποια στιγμή. Είναι μέσα στις προθέσεις μας» και συμπλήρωσε: «υπάρχουν κάποια τέτοια ζητήματα που πρέπει να ανοίξουν, όπως επίσης στην αναθεώρηση του Συντάγματος κάποια άλλα… Κατ' αρχήν, είναι θεσμική η κρίση, διότι μπορούν τα θεσμικά όργανα να μπαίνουν μπροστά και να εμποδίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων. Δείτε τα δημοσιονομικά, παραδείγματος χάρη. Θα μπορούσα να σας βάλω άλλο ένα θέμα προς συζήτηση: εάν ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής. Ή, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται ή όχι από το λαό, που σημαίνει ότι εκεί ουσιαστικά αγγίζεις και το σκληρό πυρήνα του πολιτεύματος».

Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική και την απάντηση θα τη δώσει η κοινωνία. Η κοινωνία θα κρίνει εάν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μετέχουν και σε ποιο βαθμό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΧΑ πρέπει να είναι εντός νόμων, για να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες των νόμων για όσα κατηγορείται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή