Τσίπρας κατά εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας κατά εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «μάχη που θα κρίνει το αύριο» οριοθέτησε την τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος για την παρουσίαση των υποψηφίων για δήμους και Περιφέρεια στην Αττική. Επανέλαβε, δε, ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα». Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, άσκησε κριτική στο ΚΚΕ και απηύθυνε μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Εμφανίσθηκε, δε, βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς, σε ποια Ευρώπη» θα κληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη. Δύο εναλλακτικές προέταξε για τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών: «Οποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Οποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι πρέπει κάτι να γίνει γι’ αυτό, θα στρατευθεί μαζί μας».

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο Αθηναίων και Θοδωρή Δρίτσα για τον Δήμο Πειραιά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δίνουν τη μάχη στα πιο κρίσιμα σημεία του εκλογικού μετώπου «γιατί η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής». Απέκρουσε την κριτική για υποψηφίους χωρίς πολιτική εμπειρία, αναφέροντας ότι η διακυβέρνηση από έμπειρους πολιτικούς έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Απευθυνόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια της προκαταβολικής πολεμικής για ένα αύριο που ακόμα παλεύουμε να κατακτήσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας τόσο γοητευτικής σε άλλους καιρούς εσωστρέφειας». Μιλώντας, δε, για τη στάση του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «για άλλη μια φορά κάνουν άλλο ένα ιστορικό λάθος» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τους υποψηφίους του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, όπου εκείνοι προκριθούν.

Η κ. Δούρου και οι κ. Σακελλαρίδης και Δρίτσας στις ομιλίες τους εμφανίσθηκαν βέβαιοι για την επικράτηση των συνδυασμών τους, τονίζοντας την ανάγκη για ένα διαφορετικό μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, χθες, ο κ. Τσίπρας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη και άλλα στελέχη του φορέα «Κοινωνία Πρώτα» και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας για τη διαμόρφωση μετώπου κατά της μνημονιακής πολιτικής, εξέλιξη που δείχνει ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Βουδούρη δεν είναι συγκυριακή και αποσπασματική. Στελέχη της Κουμουνδούρου προαναγγέλλουν ανάλογες συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων φορέων και κομμάτων το προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή