Νέα δέσμευση 2,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

Νέα δέσμευση 2,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δέσμευση ποσού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Παναγιώτη Ευσταθίου, κατηγορουμένου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΕΘΑ και εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS αλλά και της Rheinmetal AG , προχώρησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν, θεωρούνται σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος των ποσών που διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών του Π. Ευσταθίου για «ωφέλιμες πληρωμές» που συνολικά υπολογίζονται σε σχεδόν 36 εκατ. ευρώ. Ο 83χρονος κατηγορούμενος, που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ, εμπλέκεται τόσο στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD όσο και στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο ανακριτής έχει ήδη στείλει κλήση σε απολογία για τις επόμενες ημέρες και στη σύζυγο του 83χρονου, η οποία κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς είχε κοινούς λογαριασμούς με τον κατηγορούμενο.

Από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να περάσουν τις επόμενες επίσης έξι πρώην στρατιωτικοί, κατηγορούμενοι για την υπόθεση του συστήματος ASRAD, οι οποίοι την επίμαχη περίοδο ήταν μέλη επιτροπών που ενέκριναν τη συγκεκριμένη αγορά.

Για την υπόθεση των εξοπλιστικών –και ειδικά το σκέλος της που αφορά το αποκαλούμενο «δίκτυο Όσβαλντ»– επιδεικνύουν ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι ελβετικές αλλά και οι γερμανικές αρχές.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και ο υφιστάμενός του σε τράπεζες της Ελβετίας, Φάνης Λυγινός κατονομάζονται ως οι άνθρωποι που αναλάμβαναν όχι μόνο να αποστείλουν στο εξωτερικό χρηματικά ποσά αλλά και να εξαφανίσουν τα ίχνη των ποσών αυτών. Ο Φ. Λυγινός κατονομάστηκε πρόσφατα από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ως «πρόσωπο-κλειδί» στις διαδρομές παράνομων χρημάτων. Μάλιστα ο κ. Κάντας φέρεται να εμφάνισε τον συγκεκριμένο τραπεζικό υπάλληλο ως τον άνθρωπο που γνωρίζει εξαιρετικά καλά για το ελληνικού ενδιαφέροντος «μαύρο χρήμα» σημαντικών προσώπων. Τα ονόματα των δύο τραπεζικών υπαλλήλων έχουν εμπλακεί και στην υπόθεση της Siemens, για την οποία έχουν δώσει καταθέσεις στο πλαίσιο των ερευνών των ελληνικών και των γερμανικών αρχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή