Ονόματα δημάρχων – παραβατών «πόθεν έσχες» ζητούν βουλευτές

Ονόματα δημάρχων – παραβατών «πόθεν έσχες» ζητούν βουλευτές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα ηθικής τάξεως, αλλά και ανταπόκρισης στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να είναι ενημερωμένοι, εγείρουν με παρέμβασή τους 20 βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας από την κυβέρνηση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα εκείνων των προσώπων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φέρεται, μέσω έκθεσης της Αρχής για τον έλεγχο δηλώσεων «πόθεν έσχες», να είναι «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή και στο «μαύρο» χρήμα».

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι «γαλάζιοι» σημειώνουν: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, πριν φτάσει στην κάλπη, να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορά το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημόσιου χρήματος και εν γένει την τυχόν παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές». «Αποτελεί», τονίζουν, «υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώσει τους πολίτες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίνοντας τα ονόματα και ποιες είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους, οι οποίοι είναι πιθανόν να είναι πάλι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές». Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως «όσο το κράτος δεν αποκαλύπτει ονόματα, ο πολίτης θα αισθάνεται ότι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης. Η πολιτεία οφείλει να τραβήξει αυτό το πέπλο και να δώσει την αλήθεια στον λαό». Την ίδια στιγμή, ζητούν να πληροφορηθούν με ποιον τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να ζητήσει την επίσπευση των νομικών διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή