Την Πέμπτη η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Την Πέμπτη η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Σκόπια έφθασε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με άλλους πολιτικούς παράγοντες. Ο κ. Βενιζέλος μετέβη στα Σκόπια οδικώς από την Πρίστινα.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI), τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τέλος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί ακόμη και με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. στα Σκόπια, ενώ μετά το πέρας των συναντήσεων του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει οδικώς στην Πρίστινα και από εκεί θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Τίρανα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με τον κ. Βενιζέλο θα εξεταστούν τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική διεύρυνσης στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας και το καθεστώς της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή