Ανοικτός σε αλλαγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανοικτός σε αλλαγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ, μέσω της οποίας προβλέπεται ο επανέλεγχος της κατά το παρελθόν μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ, προανήγγειλε από τη Βουλή ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η ουσία της ρύθμισης, αλλά και έχοντας απέναντί του την κριτική της αντιπολίτευσης και φορέων του δημόσιου τομέα, είπε πως είναι απαραίτητη μια νομοτεχνική βελτίωση, πριν το ν/σ τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια.

Παράλληλα, με αφορμή γενικότερες παρατηρήσεις άλλων φορέων, εκπρόσωποι των οποίων προσκλήθηκαν χθες στην αρμόδια επιτροπή, υπογράμμισε με έμφαση ότι επί ενστάσεων οι οποίες δεν αλλάζουν τη συνολική φιλοσοφία των νομοθετημάτων, είναι ανοιχτός στο να τις μελετήσει και ενδεχομένως κάποιες να τις επανεξετάσει σε μεταγενέστερο χρόνο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Υπό αυτό το πρίσμα, έχει σημασία το γεγονός πως, σχολιάζοντας και τη γενικότερη κριτική ότι το υπουργείο του οποίου προΐσταται κατά την προετοιμασία των σχεδίων νόμων λειτουργεί χωρίς να ακούει συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, τόνισε: «Δεν νομοθετούμε μόνοι μας, αλλά με τα συναρμόδια υπουργεία. Τα υπουργεία αυτά, μάλιστα, έχουν και την τελική ευθύνη για την υλοποίηση όσων ψηφίζουμε».

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημ. Διοίκησης χαρακτηρίστηκε καταρχήν από τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς: σε ό,τι αφορά τους καταργούμενους φορείς, υποστηρίχθηκε αφενός ότι δεν έχουν ουσιαστικό οικονομικό όφελος για τον προϋπολογισμό και αφετέρου πως η απόφαση για την κατάργησή τους δεν προέκυψε κατόπιν αξιολόγησής τους. Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι οδηγούνται στην απόλυση αξιόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι με ικανότητες και υψηλό επίπεδο σπουδών σε ορισμένες περιπτώσεις. Οσον αφορά το ευρύτερο θέμα της αξιολόγησης αυτών, τονίστηκε ότι η σχεδιαζόμενη διαδικασία δεν θα είναι δίκαιη και αντικειμενική, αφού –όπως ελέχθη– θα πραγματοποιηθεί από διευθυντές οι οποίοι τοποθετήθηκαν χωρίς οι ίδιοι να αξιολογηθούν. Για «ανασύσταση του κομματικού κράτους» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή