ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υβρεις και απειλές απο τη Χρυσή Αυγή για την άρση ασυλίας των βουλευτών

yvreis-kai-apeiles-apo-ti-chrysi-aygi-gia-tin-arsi-asylias-ton-voyleyton-2008128

Με ύβρεις και απειλές αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην είδηση για το αίτημα άρσης ασυλίας τους απο τις ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για την υπόθεση. Μόλις έγινε γνωστό ότι οι σχετικές δικογραφίες επρόκειτο να φτάσουν στη Βουλή, βουλευτές της Χ.Α. συνάντησαν σε διάδρομο του Κοινοβουλίου τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και τον βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη κι άρχισαν να τους βρίζουν και να τους απειλούν χυδαιότατα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διατήρησε την ψυχραιμία του και συγκράτησε και τον κ. Σηφουνάκη, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν ακόμα περισσότερο οι βουλευτές της Χ.Α., ο οποίοι κορύφωσαν τις ύβρεις και τις κατηγορίες περί "εσχάτης προδοσίας".

Μιλώντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες λίγο αργότερα, ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε αλήτες πουλημένους δικαστικούς να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές της Χ.Α. λόγω των δημοτικών εκλογών και των υψηλών ποσοστών» του κόμματός του.

Η άρση της βουλευτικής ασυλίας – με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – ζητήθηκε με έγγραφο 100 σελίδων που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της ΧΑ – που μέχρι σημερα δεν είναι υπόδικοι – απο τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για τη ΧΑ.

Πρόκειται για τους βουλευτές:

Ελένη Ζαρούλια
Νικόλαο Κούζηλο
Αντώνιο Γρέγο
Πολύβιο Ζησιμόπουλο
Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο
Δημήτριο Κουκούτση
Αρτέμη Ματθαιόπουλο
Μιχαήλ Αρβανίτη.

Οι ειδικές ανακρίτριες ζητουν απο τη βουλή να αρθεί η ασυλία των 9 βουλευτών προκείμενου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης καθώς θεωρούν και αυτούς ως εμπλεκόμενους στην παράνομη δράση της ΧΑ.

Επίσης οι ανακρίτριες ζητουν να δοθεί άδεια απο τη βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχη και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που είναι ήδη προφυλακισμένοι είναι οι:
Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Γεώργιος Γερμενής
Ιωάννης Λαγός
Ευστάθιος Μπούκουρας
Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Και οι βουλευτές που εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση αλλά δεν είναι προφυλακισμένοι είναι οι:
Ηλίας Παναγιώταρος
Ηλίας Κασιδιάρης
Νικόλαος Μίχος