Πλήρης στήριξη Φ. Κουβέλη σε Γ. Μπουτάρη

Πλήρης στήριξη Φ. Κουβέλη σε Γ. Μπουτάρη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν η πρώτη που στήριξε ήδη από το 2010 τον κ. Γιάννη Μπουτάρη θέλησε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο αποκλειστικός στόχος μιας επίσκεψης «αστραπής» που έκανε χθες στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον νυν δήμαρχο και να του εκφράσει και πάλι την πλήρη υποστήριξή του ενόψει των εκλογών.

«Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία πορεύεται και δραστηριοποιείται με τους ενεργούς πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα μιας ακηδεμόνευτης και χειραφετημένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πορευθεί ο δήμος και στη νέα περίοδο, με παρόντα ως δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη», είπε ο κ. Κουβέλης.

«Πάντα χαίρομαι να μιλώ και να συναναστρέφομαι με τον Φώτη Κουβέλη. Η υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ είναι όχι απλώς καλοδεχούμενη, είναι ανάσα», ανταπέδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε «υπενθυμίσει» ότι ήδη από την προηγούμενη φορά η ΔΗΜΑΡ πρώτη τον υπέδειξε και τον στήριξε. Με τη φράση «όλα είναι σε εξέλιξη» ο κ. Κουβέλης απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Μάρκου Μπόλαρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ως κεντρική πολιτική επιλογή να δοκιμαστεί μόνη της σε όλες τις περιφέρειες. Αναλόγως διπλωματικά απάντησε και στη δημοσιογραφική «παγίδα» για την υποστήριξη του Γ. Μπουτάρη στον κ. Απ. Τζιτζικώστα. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και όχι να καθοδηγήσουμε τον Γ. Μπουτάρη», είπε.

Για πρώτη φορά, τέλος, ο κ. Κουβέλης αποσαφήνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει εν συνόλω τη γνωστή κίνηση των πέντε δήμαρχων. Δήλωση που είχε σημασία, δεδομένου ότι αφορά και την υποψηφιότητα του κ. Π. Σκοτινιώτη στον Βόλο, παρά το γεγονός ότι τη θέση του επιθυμεί να διεκδικήσει ο κ. Απ. Παπατόλιας, διαθέτοντας τη στήριξη της τοπικής ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή